W

I

T

T

M

A

N

N

  WEBSITE: www.Wittmannweingut.com  
  BEHEERDER: Günter en Philipp Wittmann
KELDERMEESTER: Philipp Wittmann
TERROIR: Westhofener Morstein, Kirchspiel en Aulerde
OPPERVLAKTE: 25 hectare
PRODUCTIE: 150.000 flessen per jaar
LOCATIE: Westhofen
ACHTERGRONDEN:  

 

 

De wijnbouwtraditie van de familie Wittmann gaat terug naar 1663. Op dit moment is het wijnhuis in handen van Günter (wijnberg) en Elisabeth (kantoor) Wittmann en hun zoon Philipp (wijnkelder en beheer). Belangrijke beslissingen worden gezamenlijk door de familie genomen. Sinds meer als 10 jaar werkt het wijnhuis naar ökologisch gecontroleerde normen en wordt hiervoor breed gewaardeerd.

Verbazingwekkend is dat de kwaliteit van de percelen (Morstein, Aulerde, Kirchspiel) rondom Westhofen pas relatief laat werd erkend. Samen met Keller heeft Wittmann zich opgewerkt tot de avant garde wijnmakers in Duitsland. Men heeft een opbouw in basiswijnen (gutsrieslingen), S wijnen en Grösse Gewachse. Riesling is het belangrijkste druivenras. Hiernaast ook silvaner , weißburgunder, grauburgunder, chardonnay, en scheurebe. Naast droge wijnen wordt het assortiment gecomplementeerd met edelzoet.


  • Wittmann: „Beste Duitse, witte wijncollectie van het jaar“ (Eichelmann, 2005).

  • "Germans`s best vintage yet?", Jancis Robinson over Wittmann`s jaargang 2003 (Financial Times, 19-6-2004).

  • Gault Millau: opstijger van het jaar 2001 en wordt nu in 2005 gewaardeerd met 4 druiven: Unter den deutschen Ökowinzern ist Wittmann indes ganz klar die Nummer eins.